Hyllad, kritiserad – och nu hyllad igen

Carson King får nu sin egen dag i Iowa och sitt eget öl. Foto: Facebook.

Nu får Carson King sedan egen dag i Iowa och dessutom ett eget öl. Det svänger snabbt kring killen som blev känd tack vare en ölskylt.

Det har varit en omtumlande tid för Carson King efter att ha syntes med en skylt i tv där han bad om pengar till mer öl. Skylten syntes under en livesändning som visades i många delstater och King fick in massor med pengar. Han sade så att han skulle behålla pengar till en låda öl, men sedan skänka resten till ett barnsjukhus i Iowa.

Men när tidningen Des Moines Register publicerade en artikel om rasistiska inlägg som King gjort vände det hela. Det handlade då om saker han skrivit som 16-åring och han var snabb med att be om ursäkt. Tidningen verkar också ångra publiceringen och reportern som skrev texten har fått sparken.

Kings ursäkt verkar ha godtagits av de flesta, för nu får Carson King sin egen dag i Iowa. Det är guvernören Kim Reynolds som hyllar King för hans insatser, som nu gett över en miljon dollar till barnsjukhuset. 28 september blir därför Carson King i delstaten.

Dessutom har bryggeriet Genesee stöttat honom och kommer att brygga ett öl som heter ”Iowa Hero”, och där går en dollar per såld burk eller pint till barnsjukhuset.