Inte helt lätt att få tag på det hyllade ölet

Toppling Goliaths Assassin släpps i maj, men det är inte helt lätt att få tag på det ölet. Så här såg det ut i bryggeriets taproom 2019 när ölet Mornin Delight släpptes. Foto: Toppling Goliath.

Snart släpps ölet som rankas som ett av världens bästa. Men det blir varken enkelt eller billigt att få tag på det.

 

Det handlar om Toppling Goliath och deras öl Assassin som ska släppas på marknaden. Ölet bryggdes i fjol och har sedan lagrats på bourbonfat.

Ölet finns tillgängligt från och med 21 maj men det är inte bara att åka dit och ställa sig i kö för att köpa det. Tidigare i veckan var det sista chansen att anmäla sig till det lotteri som ska genomföras. De lyckliga vinnarna måste sedan infinna sig på plats vid bryggeriet 21 eller 22 maj och då ha med sig den biljett som man vunnit i lotteriet.

Det måste vara personen som anmält sig till lotteriet som också hämtar ölet, det går alltså inte att skicka dit en kompis. Dessutom fick man bara anmäla sig en gång till lotteriet.

Inte helt lätt att få tag på ölet alltså och de som får en biljett kommer inte undan helt billigt. Ölen släpps i tvåpack och kostar lite drygt 100 dollar med skatt. Det motsvarar drygt 850 svenska kronor.

Ölet kommer också att finnas på fat i bryggeriet taproom i samband med releasen, men vi gissar att det inte kommer att vara helt tomt där heller.

Intresset för Toppling Goliaths imperial stouts är alltid stort och kanske är det ännu större för ölet Mornin’ Delight. När det ölet släpptes 2019 var det 4000 personer från 14 olika delstater som samlades vid bryggeriet i Iowa.

Det var visserligen i en tid när vi inte hade en pandemi att ta hänsyn till, men räkna med att det blir mycket folk även vid den här premiären.