Erik fixar öltipsen inför veckoslutet

Erik Frithiof står för Helgens Öltips.

Veckoslutet närmar sig med stormsteg och här kommer Helgens Öltips. Den här gången är det Erik Frithiof som gjort ölvalen.

Frithiof jobbar på Hyllie Bryggeri och är även en av arrangörerna av Great Swedish Beer Festival. Han väljer tre svenska öl och ett öl han förälskade sig i på en svensk festival.

Här är Eriks fyra ölval inför helgen:

Lost & Grounded – Kellerpils (440 ml, 4,8%, 37,90 kr, Zwickel, Keller- och Landbier)
– What kind of sorcery is this? På All In Beer Fest för två år sedan delade Hyllie bord med Lost & Grounded och på lördagförmiddagen när Matt var ”lite för trött” fick jag sköta hans kranar. Men frågan är om det inte rann mer Kellerpils i min strupe än i gästernas (sorry, Pelle). Äntligen finns den på Systembolaget, och det tackar vi för. Tackar tackar!

Fermenterarna – Celebration Battle: Niclas (440 ml, 6,5%, 49,90 kr, New England/Hazy IPA)
– Jag vet att Anna leder deras interna ”Celebration Battle” men jag är faktiskt Team Niclas här. Men det kan också bero på att jag inte är en lika stor NEIPA-konnässör som folket där ute. Eller är jag? Denna tyckte jag i alla fall var för jävla bra, fantastisk arom som smaken kunde svara upp till och en rätt markerad men behaglig beska. Imponerad av Fermenterarnas transformation från typ bara surt till en kul och potent bredd!

Kvarnagårdens Bryggeri – Utvandraren Pale Ale (330 ml, 5,9%, 27,90 kr, Amerikansk Pale Ale)
– Ett av Sveriges mest underskattade bryggerier? Ja, kanske. Utvandraren Pale Ale fick iaf en nationell lansering och ingen är gladare än jag som fellow Växjö-bördig. Det här är en välgjord och tämligen ”simpel” APA utan krusiduller eller extravagans. Redigt bra utfört.

Nacka – Svensk Brut Triple IPA (330 ml, 9%, 47,90 kr, Imperial/Dubbel IPA)
– Ja, men skjut mig då. Sorry för att jag verkar vara den enda i detta land som insett tjusningen med Brut IPA. Men jag tror på en revival och därför rekommenderar jag gärna Nackas Trippel-variant. Krutdurk!

Här kan du läsa tipsen från tidigare veckor.