Expansion på gång direkt efter premiär

Stina och Tyrone Kylare driver Skule Bryggeri i Kramfors kommun. Foto: Privat/Montage.

Han nobbade ett heltidsjobb för att satsa på Skule Bryggeri. Redan efter premiären börjar han att fundera på att skala upp.

 

Det är Tyrone Kylare som driver bryggeriet tillsammans med hustrun Stina. Efter att ha flyttat från Gävle till Docksta i Kramfors kommun fick det bli där som satsningen gjordes.

– Jag hade länge funderat på att starta ett eget företag men visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men jag har bryggt hemma i några år och har alltid tyckt att det var kanonkul, säger Kylare.

Det första steget var att hitta en lokal, och när Länsstyrelsen beslutade sig för att flytta blev det ganska snabbt klart att där skulle bryggeriet placeras.

– Det ligger precis vid E4-an och det passerar en hel del turister här. Målet är att ha en egen servering och jag hoppas på att ha ett provsmakningstillstånd till nästa sommar.

I närheten finns också Friluftsbyn som lockar folk, och det var också där som Kylare hade sin premiär för ölen nyligen.

Det gick så bra att Friluftsbyn köpte upp all hans öl.

– Det var jättekul men jag ångrar nästan att jag sålde allt. Nu har jag ju inte fler varuprover innan de nya batcherna är klara, men jag blev lite ivrig, säger han.

Bryggverket är på 200 liter och till det finns fyra tankar på vardera 240 liter. Den nivån är den första och Skule Bryggeri lär växa framöver.

– Jag kommer förmodligen att behöva skala upp. Han driver bryggeriet tillsammans med sin fru Stina och hon finns med även i den dagliga verksamheten.

– Familjen är viktig för mig och Stina finns med och hjälper till med bland annat burkning och etikettering, säger Tyrone Kylare.

De fem öl som gjorts så här långt är en lager, en folköls-IPA, en belgisk blond, en mango-NEIPA samt en american pale ale. På sikt ska det göras betydligt fler öl än så, men de fem grundölen sätts det fokus på inledningsvis.