Succén får Annelie att baka mer med öl

BIldspel

Bild 1 av 6

Satsningen på öl i olika bakverk fortsätter och Annelie Andreasson har många fler idéer.

 

Succén med ölsemlan har gett mersmak. Nu satsar Annelie Andreasson på en hel del olika bakverk som innehåller öl.

Beernews berättade tidigare i år om Annelie Andreasson och hennes ölsemla. Semlan, som såldes på Sanna Konditori vid Kungssten i Göteborg, fick mycket uppmärksamhet och blev vald till Göteborgs bästa i Arlas stora tävling.

Nu har hon lagt semlan bakom sig men intresset för att använda öl i det hon bakar har bara ökat.

– Det är många ölmänniskor som fått upp ögonen för oss och det är jätteroligt att experimentera med öl i olika bakverk. Det skapar en spännande och fräsch smak, säger Annelie.

Hon fortsätter att baka med olika öl från Beerbliotek, men har också provat att baka bröd med drav från Stigbergets.

Utöver semlan har det tidigare mest handlat om olika bröd, men nu har ölet även fått ta plats i muffins och kakor. Ett exempel på det är de surölsmuffins som nyligen hade premiär.

– Jag börjar att lära mig vilka öl som passar till vilka smaker. Det är Beerblioteks suröl med ingefära som jag använt i mina muffins och det blev riktigt bra. Jag fick beställningar på dom så fort jag lade ut det på Instagram, säger hon.

Det som började som en kul grej har nu blivit en framgångsrik nisch för Annelie Andreasson. Semlan öppnade dörren mot nya kunder och så vill hon fortsätta.

– Det finns inga gränser för vad fantasin kan komma fram till och jag tänker på öl dygnet runt numera. Beerbliotek gör nya öl hela tiden och jag provbakar gärna med alla öl och ser var de kan passa bäst.

Nu finns alltså kakor, muffins och bröd som alla innehåller olika typer av öl. Smakerna från ölen ger en extra touch till de olika produkterna.

Jag börjar att lära mig allt mer vilka smaker man får av olika öl. Från början är det lätt att tänka mörka öl och choklad men det finns så mycket mer.

Ölsemlan blev alltså inte bara en kul grej utan bara starten på något som både är framgångsrikt och spännande. För den här satsningen ska definitivt fortsätta.

– Ja så är det absolut. Jag har väldigt många idéer som jag inte hunnit med att provbaka ännu, säger hon.

Du kan följa Annelie på Instagram via den här länken.