Stort intresse för andra ölresan till havs

Henrik Levy är riktigt nöjd med intresset för den andra Åbo-resan med fokus på belgisk öl. Foto: Ronny Karlsson.

Räkna med många resenärer när Belgoklubben fixar Åbokryssning med belgisk öl. Nu utökar arrangörerna området på båten för att skapa tillräckligt med utrymme  för såväl utställare som öldrickare.

Det var i samband med femårsjubileet i fjol som Belgoklubben ordande med en 24-timmarskryssning till Åbo. Ombord fanns tio belgiska bryggerier, två svenska och en hel del ölälskare.

De två avgångarna hade lockat en hel del gäster, men i år blir det fler resenärer.

– Det rullar verkligen på, vi är väldigt nöjda, säger Henrik Levy, en av arrangörerna.

På båten finns det plats för 500 ölresenärer per tur, båten avgår från Stockholm torsdag 17 oktober och fredag 18 oktober. Resan som startar på fredagen börjar att bli fullbokad.

– Vi kan inte ta emot fler än 500, då blir det för trångt. Nu kommer vi ändå att utöka området för öl och bland annat ha en till bar, säger Levy.

Bland de belgiska ölproducenter som finns med på resan den här gången märks Methode Goat (Bokke), Abbaye de Rocs och Dochter de Korenaar.

– Det är bra bryggerier med, men jag tror att intresset har ökar därför att vi gjort det här en gång nu, och folk känner till resan. Det var många som hörde av sig direkt efter förra resan och ville göra samma sak igen, så vi bestämde ganska snabbt att göra en andra resa.

På resan serveras först öl under den inledande kvällen. Dagen efter fortsätter så festen tills man är tillbaka i Stockholm framåt kvällen. Nytt för i år är att även de personer som reser från Åbo på morgnarna kan delta i festen.

De svenska bryggerier som är med denna gång är Tempel Brygghus och Stockholm Brewing. Tempel Brygghus kommer också att bli första bryggeri som har med öl i den medlemslåda som skickas ut till medlemmar före jul. De har då bryggt ett öl i samarbete med Het Nest.