300 nya jobb skapas inom pubkedjan

Shepherd Neame behöver nyanställa till sina pubar. Foto: Shepherd Neame

Shepherd Neame har precis som alla andra lidit av pandemin. Men nu behöver man ställa 300 personer till sin pubverksamhet i södra England.

I Sverige är Shepherd Neame i första hand känt för sin bryggeriverksamhet, men i Storbritannien har man också över 300 pubar och hotell.

De flesta av pubarna drivs av andra personer men 65 stycken drivs av företaget på egen hand.

Under pandemin har man fått permittera anställda och personer som jobbat i pubarna har till viss del hittat nya jobb. Därför behöver man nu anställa 300 personer inom de kommande veckorna för att stå redo inför en förhoppningsvis intensiv sommar.

– För att förbereda oss är vi glada över att anställa över 300 personer på heltid och deltid, och det handlar om olika roller, säger Nigel Bunting på Shepherd Neame.

Pubarna finns i första hand i London och i Kent och givetvis hoppas man nu på att folk ska våga sig ut och dricka öl efter att man tvingats hålla stängt under flera månader.

Bryggeriet Shepherd Neame grundades redan 1968 och har varit familjeägt under hela tiden. Givetvis är det till största delen fokus på de egna ölen på de pubar som finns.