Stor lansering direkt efter försäljningen

B-side Porter är Beer Studios största release på Systembolaget.

Hammars Bryggeri i södra Närke har gett sig in i ölbranschen genom att köpa Beer Studio i Umeå. Nu har bryggeriet dessutom gjort sin klart största lansering hittills på Systembolaget.

Det var i slutet av förra veckan som det meddelades att Beer Studio, grundat 2013 i Umeå, skulle få nya ägare. Hammars Bryggeri tog över verksamheten och fick därmed även öl i sin portfölj.
Tidigare hade det bryggeriet haft sitt fokus på läsk och julmust.
– På Hammars Bryggeri jobbar vi medhantverksmässiga produkter där smak och tradition är nyckelord, därför är det norrländska bryggeriet en perfekt match för oss. Beer Studio producerar i vårt tycke några av de bästa dryckerna som vi någonsin smakat i sitt segment. De har ett kompromisslöst angreppssätt och använder bara de bästa råvarorna till att skapa magiska drycker, kommenterade Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri, i ett pressmeddelande.
Nu står det också klart att Beer Studio gjort sin klart största lansering hittills på Systembolaget.
Det är ölet B-side Porter som via det tillfälliga sortimentet nu finns tillgängligt i många av Systembolagets butiker.
– När vi skulle ta fram det som skulle bli B-Side var vi sugna på en torrare porter än vad som ofta är fallet. Vi önskade en relativt lättdrucken, brödig öl med toner av choklad och torkad frukt. Med facit i hand är jag väldigt glad över att säga att vi lyckades väldigt bra med det, kommenterar Oscar Brändström, VD på Beer Studio.