Stockholm nästa – här ska Ölhallen satsa

Kenny Nordh ser fram emot att öppna en bar i Stockholm under hösten. Foto: Privat.

Efter satsningar i Örebro, Karlstad och Lindesberg är det dags för Stockholm. Nu är det klart var Ölhallens bar ska ligga.

 

I Örebro och Karlstad är konceptet med Ölhallen etablerat och efter sommaren öppnar man också i Lindesberg. Men nu är det också klart med en satsning i Stockholm.

Baren kommer att ligga på Ynglingagatan i Vasastan, inte så långt från Vanadislunden.

– Det blir cirka 80 sittplatser så det blir ganska stort. Nu ska vi göra en totalrenovering, säger Kenny Nordh.

Han är etableringsansvarig och jobbar tillsammans med Clara Alexis och Titti Karlsson. Trion driver barerna i Örebro och Karlstad och ska driva den i Stockholm. Men i Lindesberg är det en franchisetagare som kommer in, och så ska man jobba med alla kommande etableringar.

– Den här baren kommer att heta Stockholms Ölhall Vasastan. Vi tittar på fler platser i Stockholm och även på andra orter. Bland annat i Västerås, avslöjar Nordh.

Alla detaljer är ännu inte klara när det gäller Stockholmssatsningen, men planen är att ha mellan 35 och 40 kranar med öl till gästerna.

– Fat är vår grej, vi har störst fokus på det, säger Nordh.

Den nya Stockholmsbaren kommer också att ha en bakficka, där det ska kunna anordnas olika evenemang. Förhoppningen är att kunna öppna i slutet av september eller en bit in i oktober.

Trots pandemin har barerna i Örebro och Karlstad klarat sig bra.

– Det har rullat på, vi har gått ganska bra även om det varit lite tufft i Karlstad ett tag.

Kenny Nordh berättar också att det inte blir någon Örebrewfest i höst. Den festivalen i Örebro har hyllats av många, men de som vill gå på den får vänta till nästa år.

– Det är så mycket annat som händer också. Då kan vi ladda på ordentligt till nästa år i stället.