Petri imponerades av den bästa affären

Sommar 2021

Petri Karhukorpi svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Petri Karhukorpi imponeras av bryggeriet som gjorde den bästa affären. Det och mer berättar han i vår sommarserie.

 

Karhukorpi driver Coppersmith´s I Västerås och här kan du läsa alla hans svar i vår sommarserie.
 
1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.
– Jag har mer eller mindre helt slutat att prova de ölen som alla pratar om. Delvis har jag hittat felsmaker på öl som ”ska” vara riktigt bra, delvis är det roligare att ge ölen, inte namnet på etiketten en chans. Skulle vilja lyfta fram Pite Bryggeri med sina rena smaker. Provade Brygghuset Finns Unfiltered Helles igår och tyckte den var riktigt fin. Det som imponerar mig mest är nog att Björn gjorde förmodligen en riktigt bra affär med Oppigårds, och att konsumenten har ”accepterat” affären.   

 2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Jag hoppas att krogarna skulle ta med en sak från pandemin, vi måste börja tänka lokalt ! Varför skulle jag som konsument välja krog som säljer thailändskt kyckling ? Tror och hoppas att konsumenten kräver mera än så. Krogar som tänker lokalt är vinnare, det är jag helt övertygad om. Krog som fortsätter att sälja bulkvin, industriöl och mat utan känsla kommer förhoppningsvis att få det svårt. Jag tror att medvetenheten ökar och konsumenten har nya krav efter pandemin.

 3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?
 
– Hittills har det bästa varit Coppersmith’s med Vänner-festivalen. Vad som kommer att bli det bästa är just nu under planering….


 4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?
 
– Slottskällan British Ale med sin låga alkohol passar det som törstsläckare när man jobbar, Coppersmith’s Mosaic IPA skulle passa efter jobbet och Coppersmith’s Intermezzo 2019 Cappuccino Edition skulle smaka fint när regnperioden överraskar! 

 5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?
 
– Att kombinera mat och dryck är så spännande ! Bygga bryggor mellan olika smaker och kombinera med oväntade drycker är kul.
Trots detta är jag ganska traditionell i min vardag. Just nu skulle jag kanske behöva ett par dagars semester, därför säger jag:
Weissbier och oliver på stranden i Tel Aviv eller Grekland.