Stigbergets satsar på heta ölsamarbeten

Other Half, Trillium och Cloudwater. Listan på höstens samarbetspartners för Stigbergets Bryggeri är minst sagt spännande.

Det är förstås Barnby Struve som ska ut och resa igen. Beernews har tidigare berättat om hur den tidigare Three Floyds-killen hamnade i Sverige och Göteborg. Han anställdes av Stigbergets och en del av jobbet handlar om att göra samarbetsöl utomlands. En resa har redan klarats av och då blev det bland annat samarbete med Mikkeller San Diego.

Nu väntar nya resor under hösten och det är väldigt spännande bryggerier som ska besökas. Brittiska Verdant är redan besökt och där bryggdes en öl i förra veckan. Närmast på tur står Londonbryggeriet Brodies. På båda de bryggerierna har man bryggt en variant av Gbg Beer Week 2016 som kallas för New & Improved. De ölen ska ha samma basöl som förra årets succéöl, men humlen ska varieras från gång till gång. I samarbetet med Verdant användes Citra och Centennial.

– Det ska bli mycket spännande att se hur dessa samarbeten blir, säger Nils Hultkrantz på Stigbergets.

Men höstens samarbeten stannar inte där. Längre fram kommer det att bryggas öl i USA hos DC Brau, Other Half, Trillium samt hos Cloudwater brittiska Manchester.

– Det känns jättebra att få synas tillsammans med sådana bryggerier, vi tror mycket på den här idén, säger Hultkrantz.

Stigbergets jobbar också hårt för att få till de olika samarbetsölen till Sverige. Det är redan klart att de öl som bryggs med Other Half, DC Brau, Brodies och Verdant kommer ut i någon form på en svenska marknaden.