Stigbergets bjuder in till allt fler samarbeten

Bildspel

Bild 1 av 5

En kolla har förstås inte varit på riktigt om man inte postar något i sociala media. Lucas Monryd, Cosimo Sorrentino, John Hansen och Oli Banks fick posera.

 

Med det stora bryggeriet i full gång blir det tid för fler samarbeten för Stigbergets i bryggeriet vid Sjöfartsmuséet. Senast var det To Öl som var på plats för att brygga.

Det danska bryggeriet hade en tap takeover på Omnipollo i Göteborg nyligen och i samband med det bryggdes det även öl hos Stigbergets. Bryggeriet vid Sjöfartsmuséet används allt mer för samarbeten numera.

– Det har blivit fler samarbeten, men vi har också bryggt en del öl som ska till Systembolaget, säger Lucas Monryd på Stigbergets.

Nyligen var det danska To Öl som var på plats för att brygga öl. En lite starkare berliner weisse med bland annat drakfrukt gjordes det då.

– Det blir kul och det är kul att ha dom här. Vi ska även åka ner till dom och brygga längre fram i vår, säger Monryd.

På plats från To Öl fanns Linda Merete Skogholt och Cosimo Sorrentino. Sorrentino flyttade till Köpenhamn från San Diego för knappt två år sedan.

– Jag ville ta chansen att se något annat och trivs bra. Jag gillar Köpenhamn, men det här är första gången jag är så här långt upp i Sverige. Jag har bara varit i Helsingborg tidigare, säger han.

Som så många andra började han som hembryggare, men fick sedan chansen att brygga öl både på Monkey Paw och South Park innan det blev flytt över Atlanten.

– Det känns spännande att brygga den här typen av öl. Vi gör en del sådant på bryggpuben Brus också, det kanske är tio procent av vår produktion, säger han.

2000 liter blir det av ölet som lär komma ut på den svenska marknaden under våren.