Statsminister den som flest vill ta en öl med

Det var flest som ville dricka öl med statsminister Magdalena Andersson i undersökningen. Foto: Pressbild

Om svensken får välja så är det Magdalena Andersson den man helst vill ta en öl med. I alla fall om man ska tro en undersökning från Sveriges Bryggerier.

Varje år genomför Novus en undersökning på uppdrag av Sveriges Bryggerier där deltagarna tillfrågas om vilken kändis de helst skulle vilja ta en öl med.

Förra året var det Leif GW Persson som återtog förstaplatsen efter att ha blivit tillfälligt petad av Anders Tegnell. I år har det varit mycket fokus på statsminister Magdalena Andersson och därför är det kanske inte heller så konstigt att hon som första kvinna hamnat i topp på önskelistan. 

– Jag skulle gärna ta en öl med statsminister Andersson. Vi skulle prata om bryggerinäringens framtid, om hur vi kan bidra till fler arbetstillfällen och vilket ansvar bryggerinäringen vi tar för miljö och hälsa. Dessutom skulle jag utmana henne att prova en öl hon aldrig någonsin smakat, säger Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges Bryggerier, i ett pressmeddelande.

Undersökningen ställde också frågan om deltagarna tycker att svensk öl håller god kvalitet och på det svarade 71 procent ja.

En annan fråga rör de planerade alkoholskattehöjningarna och där svarade 56 procent att de tror att de leder till mer smuggling.

Här är de tio mest önskade kändisarna:

1) Magdalena Andersson
2) Kungen
3) Leif GW Persson
4) Jimmie Åkesson
5) Zlatan
6) Tareq Taylor

7) Edward Blom

8) Ebba Busch
9) Jonas Sjöstedt
10) Peter Stormare