Rocky Point skaffar eget taproom i Åsa

Watson ligger längs med genomfartsleden i Åsa.

Det började med att Rocky Point tog över baren några dagar varje vecka. I september tar Åsa-bryggeriet över hela restaurangen.

I våras skrev beernews.se om att Rocky Point skulle ta över baren på restaurangen Watson i Åsa i sommar. Tre dagar i veckan ska det vara Rocky Point som sköter baren.

– Det är en restaurang och café och de är inte så intresserade av att sälja öl. Så vi provade att köra after work där en gång i månaden och det exploderade, sa Robin Stegmar på Rocky Point till beernews.se då.

Nu meddelar bryggeriet att man går ett steg längre. För även om Watsons ägare inte var intresserade av att sälja öl så är de intresserade av att sälja stället.

– 1 september tar Rocky Point Brewery över stafettpinnen från Watson mat-fik-butik att bibehålla denna lokal som en naturlig samlingsplats för människor att mötas, hänga, äta och speciellt dricka gott! Det ska bli riktigt spännande och vi jobbar just nu för fullt på hur konceptet ska se ut, skriver Rocky Point på sin Facebooksida.

Nu vill man att gästerna ska komma med input om hur de vill att det ska bli.

De planerade sommarbryggpubarna tre dagar i veckan ska genomföras som planerat, med start i dag, 30 juni.

Enligt vad Rocky Point sagt tidigare skulle man bygga upp en ny bar med sex kranar där öl från det egna och andra lokala bryggerier ska serveras.