Rocky Point flyttar in i lokala restaurangen

Gänget på Rocky Point. Foto: Peter Lindh

Det är inte en egen bryggpub, men inte långt därifrån. Rocky Point ska driva en lokal pub några dagar i veckan i sommar.

Rocky Point finns i Åsa i södra Kungsbacka kommun, där de nu ska samarbeta med restaurangen Watson. Tre dagar i veckan ska de driva en bar i restaurangen i sommar.

– Det är en restaurang och café och de är inte så intresserade av att sälja öl. Så vi provade att köra after work där en gång i månaden och det exploderade, säger Robin Stegmar på Rocky Point.

– Det finns ett stort ölintresse i Åsa och jag kan tänka mig att det blir ännu mer i sommar när befolkningen i Åsa fyr- eller femdubblas.

Så restaurangen sköter matbiten medan Rocky Point ska bygga upp en bar med sex kranar där öl från det egna och andra lokala bryggerier ska serveras.

– Vi har små tankar så vi kan göra provbrygder och bara sälja där och i och med att vi även ska rotera med andra bryggeriers öl kommer det alltid att finnas något nytt där.

Runt midsommar hoppas Robin att allt ska vara klart, så att den nya baren kan öppna. Torsdag, fredag och lördag varje vecka är det tänkt att de ska hålla öppet.

I dagarna har gänget bakom Rocky Point klarat av en anställningsintervju för en person som främst ska jobba i baren sommar.

– Men planen är att skola in honom på bryggning också och se hur det går. Det finns en vision om att gå vidare efter sommaren.