Stammisars kärlek bakom nya planerna

Victor och Alli McCleary olin satsar vidare på Kungsholmen. Foto: Ronny Karlsson.

Planen var att sälja. Men stammisarnas kärlek gav inspiration och nu fortsätter Victor och Alli McCleary Olin att driva Folk & Friends på Kungsholmen.

Det var i slutet av 2016 som de båda startade Folk & Friends på Kungsholmen i Stockholm. Planen var redan från start att satsa på folköl och för drygt två år sedan satsade man på ett nytt ställe vid Hornstull.

I vintras lades baren på Kungsholmen ut till försäljning, men nu har paret ändrat sig.

– Vi har funderat lite och har fått väldigt mycket stöd av våra stammisar. Men blir glad av det och det har gett oss extra energi. Vi har tänkt om, säger Victor McCleary Olin.

En av anledningarna till att man ville sälja var att man tänkte göra en nysatsning på Hornstulls marknad. Den är en kombinerad matmarknad och loppmarknad som håller öppet på lördagar och söndagar. Den satsningen på folköl där ska bli av, men den har skjutits upp på grund av corona-krisen.

– Normalt är det öppet från första april till sista september. Det kan bli öppning under sensommaren, men troligtvis blir det inte alls i år. Då får vi göra det nästa år i stället.

Då kan det alltså bli tre ställen som Victor och Alli McCleary driver i Stockholm.