Staffan och Dan kör live från ölfestivalen

Staffan Ålander och Dan Öhlund ska lämna skrivborden och sända live från Barley Brewers Fest.

I helgen är det dags för Barley Brewers Fest i Östersund och ett av inslagen är en livesändning med videopodden Ölbranschen.

Barley Brewers Fest är en ny spännande ölfest i Östersund och förutom en gedigen lista med bryggerier så kommer även Ölbranschen med Staffan Ålander och Dan Öhlund livesända på lördagen för dem som inte lyckats ta sig dit.

– Grabbarna som drar igång Barley hörde av sig och frågade om vi ville komma ner och köra vår grej på scen. ”Gud vad roligt!” svarade jag, säger Staffan Ålander.

– Vi ska visa hur det går till på den här festen för dem som inte är där.

Han berättar att fredagen ska tillbringas med att gå runt bland bryggerierna för att jaga intervjuobjekt och göra korta inslag till sändningen på lördagen.

– Vi vill få en feeling för festivalen först. Spontant tror jag att det blir en långvarig grej. Den här typen av festivaler, som Brewskival och Great Swedish Beer Festival, har inte funnits här uppe tidigare och det behövs.

– Det blir mer fokus på hantverket och produkterna än på marknaden och det är positivt.

Under sändningen ska Staffan och Dan samtala med olika bryggare, men vilka är inte klart än.

– Jag vet några som lockar, men jag tror att det avgörs på fredag vilka vi vill ha med och sen får vi se vilka som vill komma med.

– Vi kommer säkert att behandla en del kontroversiella ämnen, till exempel bryggerilånen. Det blir intressant att se hur bryggarna ser på det.

Sändningen går ut på Ölbranschens Facebooksida och Youtubekanal och börjar klockan 12 på lördag.