Spontant när Stigbergets gör julkalender

Bildspel

Bild 1 av 3

Alla avsnitt dubbas i efterhand och nåt manus finns inte när Anton Helmersson på Stigbergets Bryggeri gör julkalender.

Stigbergets Bryggeri har i år satsat på en egen julkalender på Instagram. Och det Martin Permer och Anton Helmersson som står för foto, skådespeleri, dubbning och … nä, nåt manus finns inte.

Stigbergets julkalender är en smått absurd samling spontanfilmade och dubbade reklamsnuttar som bryggeriet lagt ut på sitt Instagramkonto i december. I huvudrollen finns Anton Helmersson som vanligtvis jobbar i Stigbergets taproom, men som också är en meriterad skådespelare med en roll i en reklamfilm för Nokia som aldrig sändes i bagaget … och lite barnteater.

– Martin frågade mig och jag sa bara ja. Jag gillar fåniga grejer, berättar Anton Helmersson.

Det är Martin som står för idéerna, enligt Anton. Martin Permer jobbar som marknadsförare på Stigbergets men är kanske mer känd för sin medverkan i podden Ölpölen med Olle Andersson på O/O Brewing och Fredrik Berggren på GBG Beer Week,

– Idén kom från Nils Hultkrantz som ville att vi skulle göra en julkalender där vi presenterade en öl i varje avsnitt. Men den sista november hade vi inte gjort nåt än och jag såg för min inre syn att vi gjorde nåt så löjligt självförhärligande att jag skämdes för mig själv. Men sen sa jag till Anton: ”nu gör vi film” och sen tog vi en pilsner och gick till maltrummet och filmade, säger Martin.

– Vi gjorde de två första avsnitten i panik men med stor tillförsikt … Ägarna Nils Hultkrantz och Richard Simonson har stort förtroende för medarbetarna och låter dem uttrycka sig. Det är det som gör Stigbergets så stora idag.

Martin berättar att han fortfarande skrattar åt vissa avsnitt men att han är trött på andra. Totalt sett verkar han nöjd.

– Det är oerhört lätt att sticka ut som bryggeri i Sverige idag. Nästan allt vi ser är kitsch.

Någon filmisk fortsättning dan efter dopparedagen där Anton blir Stigbergets motsvarighet till Ica:s långlivade Stig är han tveksam till.

– Nej, det blir ingen fortsättning, men vi tar med oss det här.

Har du inte sett filmerna kan du göra det på länkarna nedan:

Martins favorit:

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Stigbergets Bryggeri (@stigbergetsbryggeri)

Antons favorit:

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Stigbergets Bryggeri (@stigbergetsbryggeri)