Spännande dagar för Dugges i Kanada

Bildspel

Bild 1 av 7

Matt Miller och David Meunier har känt varandra länge. Det gjorde också att Dugges som ett av få bryggerier kunde göra ett samarbetsöl med Dieu du Ciel

 

Det är inte många som fått chansen att brygga öl med Dieu du Ciel. Men nu har Dugges gjort det och ölet är inspirerat av Peche Mortel.

Under nästan en månads tid har Matt Miller från Dugges varit i Kanada för att brygga öl, vara på ölfestival och träffa vänner och familj.

Flera riktigt spännande samarbeten har det blivit, och det kanske mest spännande gjordes hos Dieu du Ciel i Montreal. Där görs det sällan sådana samarbeten, och när det görs väljs partnern med omsorg. The Alchemist, Hill Farmstead, De La Senne och Hair Of The Dog är några av de utvalda. Och numera även Dugges.

– Dom vill ha en personlig kontakt med dom som det bryggs med. Dom vill inte göra collabs bara i marknadsföringssyfte. Som tur är har jag varit vän med bryggaren David Meunier i många år, så de sade ja till oss, berättar Matt Miller.

Ölet blir en rökt lager med kaffe och inspirationen är hämtad från kanadensarnas rökiga imperial stout Peche Mortel. Ölet får namnet rökt Kaffe.

– Vi har inspirerats av det öl som fick mig att se annorlunda på craft beer för 15 år sedan, säger Miller.

Men Dieu du Ciel var inte det enda stoppet under resan. Det bryggdes öl även på andra platser, bland annat hos Dunham. De är kända för sina saisons och det var också ett sådant öl som bryggdes. Färsk heter ölet och det blir en saison som har en del inspiration från Dugges IPA Fresh.

Övriga bryggningar under resan:

Brunswick, Toronto:

”Peach Vanilla Mango” – en fruktig india pale ale.

Merit Brewing, Hamilton:

”Waves, waves, waves” – en suröl med hallon, björnbär och vanilj.

Left Field, Toronto:

”Brännboll” – en hazy india pale ale med citrus och kvejkjäst. Namnet kommer från att Left Field är stora supportrar av baseoll.