Spännande samarbete ska ge en stark lager

Bildspel

Bild 1 av 4

De har inte blivit så många det senaste året men under torsdagen var det dags att se två bryggerier samlas för att brygga öl igen. Lucas Monryd, Hampus Olofsson, Amanda Ebanks, Andreas Görts, Ida Ivarsson och Håkan Nilsson såg till att det blev en imperial pils bryggd.

De gillar båda att brygga lageröl. Därför var det naturligt att det bryggdes ett sådant öl när Remmarlöv hälsade på hos Stigbergets under torsdagen.

 

Det har inte blivit så många samarbeten mellan bryggerier det senaste året på grund av pandemin. Men under torsdagen var Remmarlöv på besök på Ringön i Göteborg för att brygga öl med Stigbergets.

– Hampus hörde av sig och tyckte bland annat att vår racuhbier var nice. Sedan tyckte han att vi skulle göra något tillsammans och det var en superkul idé, säger Lucas Monryd på Stigbergets.

Till slut visade det sig att båda bryggerierna ville göra en imperial pilsner.

– Det kändes som en självklarhet efter vad de har gjort tidigare på Ringön. Det har länge varit en våt dröm att få brygga en imperial pils, säger Hampus Olofsson från Remmarlöv Gårdsbryggeri.

Ölet kommer att landa på 7,5 procent och det är så högt man vågar gå utan att riskera att ölet ska bli spritigt. Det ska dessutom noggrant väljas ut humle för att ölet ska få en bra smak.

– Det är lite ovant att vara ute på vägarna igen, men det känns kul, säger Håkan Nilsson, grundaren av Remmarlöv, som också konstaterar att bryggeriet klarat sig bra under pandemin tack vare en bra försäljning på Systembolaget.

2000 liter ska det bli av ölet, och det är än så länge oklart om det kommer på Systembolaget. Det hänger bland annat på hur det kommer att se ut med restriktioner öl ölkonsumtion på landets krogar framöver.

Frida Eklund på Remmarlöv och Oli Banks på Stigbergets samarbetar i baren på Haket.

Bild 1 av 4

Frida Eklund på Remmarlöv och Oli Banks på Stigbergets samarbetar i baren på Haket.

Under torsdagskvällen hade de båda bryggerierna även en gemensam tap takeover på Haket i Göteborg, och även där var det fokus på lageröl.