Nynäshamns USA-resa intensiv och rolig

Bildspel

Bild 1 av 8

Andrew Colley och Marcus Wärme var riktigt nöjda med USA-resan.

Bryggning, festival, middag och föreläsning. Det blev intensivt men också väldigt roligt när Nynäshamns Ångbryggeri drog till USA.

Det var Colorado som var målet för resan och där hann man med en hel del under sin vistelse. Efter ett inledande besök på Avery, där man bland annat fokuserade på diskussioner om fatlagring, bar det av till Durango.

Där väntade en bryggning tillsammans med Ska Brewing.

– Det är tredje gången vi brygger med dom och det lär bli fler gånger. Vi var här för fyra år sedan och sedan har dom varit hos oss en gång. Den här gången bryggde vi en dubbelbock med rökmalt, säger Marcus Wärme.

Ölet är tänkt att vara med på en festival i mars, där Colorado Brewers Guild presenterar en massa olika samarbetsbrygder.

– Det var spännande för oss att komma dit igen. De har börjat en hel del med suröl och vi lärde oss en hel del under besöket, säger Wärme.

Nästa anhalt blev Breckenridge där det väntade en speciell ölfestival. Big Beers Belgians & Barleywines är nämligen festivalen där alla öl är på minst sju procent.

– Det var lite extremt och det bjöds verkligen inte på försiktiga öl.

På plats där blev det också en Brewmasters Dinner och en föreläsning för branschen. Föreläsningen hade temat ”Extreme… ly simple beers” och fokuserade på att det inte behöver vara så komplicerat att göra god öl.

På festivalen var det stor nyfikenhet på Nynäshamns öl.

– Det blev mycket positiva kommentarer från besökarna, det var riktigt kul och givande för oss. Det var vår första festival i USA och det är kul att se hur sådant fungerar här borta, säger Wärme.

Med på resan var, förutom Wärme, även Lasse Ericsson och Andrew Colley. Resan blev ett sätt att träffa såväl gamla som nya kontakter i branschen, och kanske blir det Ska som brygger i Nynäshamn nästa gång.