Nu blir det mer av Sveriges bästa öl

Nu ska det bli ökad produktion av Sveriges bästa öl. Psychopipes satsar nämligen på större bryggverk och det finns mer planer än så.

Det är enligt betygssajten Untappd som Psychopipes vid årsskiftet rankades som Sveriges bästa öl. Michael Nathhorst, Ola Richardsson och Thorsten Ekne, som jobbar med Psychopipes, är förstås stolta över det men nöjer sig inte utan satsar vidare.

Nu står ett bryggverk på 1000 liter i garaget hemma hos Nathhorst och väntar på att kopplas in och användas.

– Det blir en uppgradering helt klart. Vi kommer nog att brygga cirka 500 liter per gång till en början på grund av elförsörjningen, men det blir också en bra ökning, säger Nathhorst.

Bryggverket kommer från nedlagda Ljusdals Bryggeri och det har också köpts in en del nya tankar.

Men utvecklingsplanerna stannar inte där. Under våren hoppas Nathhorst på att kunna flytta bryggverket till en gård, där han också har planer för andra projekt.

– Jag har köpt in flaskor på 37,5 centiliter så målet är att komma in på Systembolaget och även göra en del export. När vi flyttat bryggverket och har tillgång till större yta vill jag också satsa mer på fatlagring.

De tre vännerna står också bakom Hyllie Bryggeri, som faktiskt startade före Psychopipes. Där kommer den större delen av produktionen att fortsätta hos Brygghuset Finn. Det förs också diskussioner om att brygga hos andra lokala bryggerier.

– Vi kommer framför allt att göra testbatcher för Hyllie på egen hand, säger Nathhorst.

Ni som gillar Psychopipes kan alltså se fram emot att få större tillgång till deras öl under 2019. Dessutom ska det inte bara handla om suröl, vilket hittills mest förknippas med varumärket Psychopipes.

– Vi har haft med en DIPA och någon stout till festivaler och det ska bli fler sådana öl också.