Sommarvärmen ger bättre ölförsäljning

Sommarvärme redan i maj. Det har fått landets bryggerier att jubla då försäljningen ökar reäjlt.

Maj har varit en fantastisk månad för den som gillar sol och värme. Över i princip hela landet har det varit ett väder som påminner om södra Europa snarare än Sverige.

Men det är inte bara soldyrkarna som jublar. Flera svenska bryggerier noterar en riktigt bra försäljning för att vara i maj.

– Det här är det bästa som kan hända för bryggerinäringen och det är jätteroligt, säger Anna-Karin Fondberg, vd för branschorganisationen Sveriges Bryggerier till TT.

Sommarförsäljningen är viktig för bryggerierna och då brukar försäljningen gå upp. Men i år noteras de siffrorna redan i maj. En hel del talar också för att den fina starten på sommaren lägger en grund för att den ökande försäljningen ska fortsätta.

– När vi har så här vackert väder så här tidigt kommer allt igång och då får vi också i gång den verksamheten. Man planerar för att vara i Sverige och för att ha fester, det får en effekt, säger Fondberg.

Carlsberg Sverige är ett av bryggerierna som är tacksamma för det fina vädret.

– Dryck, sommar och sociala sammanhang hör ihop. Svenskar älskar att grilla och tar alla tillfällen i akt, då vill man gärna ha något att dricka till, säger kommunikationschefen Henric Byström.