Över 100 evenemang till årets Ölets Dag

Anna-Karin Fondberg är glad över intresset för att vara med och visa upp Ölsverige på Ölets Dag. Foto: Montage.

På onsdag är det dags för den tionde upplagan av ölets alldeles egna dag. Nu är det över 100 olika evenemang anmälda, vilket är ett nytt rekord

 

Ölets Dag genomfördes för första gången 2012 och när det är dags för den tionde upplagan är intresset för att delta rekordstort.

– Det känns jättekul att så många vill vara med och fira Ölets Dag och visa upp det hantverk som ligger bakom varje öl, säger Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges Bryggerier, som startade den årliga traditionen med Ölets Dag.

Målet med dagen är bland annat att visa upp hantverket bakom ölen och dessutom låta besökarna träffa de personer som producerar ölet.

Från Malmö i söder till Kiruna i norr anordnas det evenemang där svensk bryggerinäring ska lyftas fram. På många håll bjuder bryggerierna in till öppet hus och besökarna får lära sig mer om öl och ölbryggning.

Även pubkedjan Bishops Arms ansluter till firandet och har tagit fram ett speciellt ölprovningspaket till samtliga sina 40 pubar i landet.

– Svensk öl håller hög kvalitet och vi vill ge svenska folket en inblick i hur det fungerar på ett bryggeri. Det handlar om många kunniga personer som tillsammans ligger bakom att svensk öl har en hög status även internationellt i dag, säger Fondberg.

Under måndagseftermiddagen var det 101 olika evenemang som var anmälda och kanske blir det ytterligare något eller några evenemang som anmäls före onsdagen.

Här kan du se alla evenemang som anmälts till Sveriges Bryggerier.