Limhamn fixar ölen till Pridefestival

Limhamns Bryggeri står bakom årets öl till Malmö Pride. Dan Holmér är stolt över samarbetet och ser fram emot Pride-dagarna.

7-10 juni är det dags för Malmö Pride. Folkets Park blir basen för arrangemanget och det kommer att ske saker på olika platser i Malmö. Allt avslutas sedan med en stor parad där det väntas delta cirka 15 000 människor.

Malmö Pride har nu också fått ett eget öl och det är Limhamns Bryggeri som står bakom det.

– Vi tycker att det här är ett jättespännande samarbete och det var självklart för oss att ställa upp när vi fick frågan, säger Dan Holmér.

Han driver bryggeriet sedan 2014 och tycker att Pride-festivalen passar in bra för de värderingar som finns på bryggeriet.

– Vi gillar öppenhet och står för värdegrunden att alla ska få älska den man vill, säger han.

Via sociala media har han också fått bevis för att festivalen fortfarande behövs.

– Vi har fått kommentarer på Facebook om att de ska sluta att köpa våra öl, men det kan vi inte göra mycket åt, säger Holmér.

Ölet är en lager och det kommer att finnas både som starköl och lättöl. Ölet kommer att finnas på festivalområdet vid Folkets Park men också på andra krogar i Malmö.

– Det är första gången vi gör det här. Vi har förstås förhoppningar på att det ska sälja en hel del, men det är svårt att veta på förhand hur mycket det säljer.