Limhamns Bryggeri tar in ny delägare

Dan Holmér har tagit in en ny delägare i Limhamns Bryggeri. Foto: Peter Lindh

Limhamns Bryggeri i Malmö har tagit in en ny delägare och på samma gång från bryggeriet en ny kanal för sina öl: Krogen The Green Lion Inn.

Dan Holmér som tidigare varit ensam ägare till Limhamns Bryggeri har fått in Richard Vollmer från den kända krögarsläkten som delägare i rörelsen.

Richard Vollmer äger bland annat puben The Green Lion Inn i Malmö och den är en del av det samarbete som planeras.

– Vi kommer att ha väldigt mycket av vår öl på restaurangen. Det kommer att finnas en serie kranar med våra produkter och folk ska kunna köpa en ölprovning, berättar Dan.

I praktiken innebär det att sex av kranarna Green Lion ska ha öl från Limhamn i olika stilar: syrlig, lager, vete, ale, stout/porter.

– Sen har vi en specialkran som vi kallar wicked, där vi kan ha lite vad som helst. Ett pedagogiskt koncept där kunderna ska kunna köpa en flight med alla och få information om öl och stilarna.

Samarbetet stannar inte där, fler planer finns för framtiden, även om Dan inte vill gå in på dem nu. Men på frågan om en bryggpub är aktuell på bryggeriet blir svaret ändå ja.

– Jag har länge velat ha en bryggpub. Det finns plats på bryggeriet och jag har sökt en samarbetspartner tidigare. Med Richard i bilden tittar vi över det här och det kommer sannolikt att hända något.

Sen tidigare har The Green Lion Inn egen bryggning, men enligt Dan kommer även den verksamheten fortsätta opåverkad av det nya samarbetet.