Firestone Walker satsar på solenergi

Firestone Walkers grundare David Walker och Adam Firestone vid solpanelerna som ska driva bryggeriet i Paso Robles, Kalifornien. Foto: Pressbild

Firestone Walker satsar stort på förnybar energi för att driva bryggeriet i Paso Robles, Kalifornien. Just nu bygger man fyra hektar solpaneler.

När allt är klart innan årsskiftet är tanken att solpanelerna ska bidra med 4 570 megawatttimmar per år vilket innebär att det kommer att täcka mer än hälften av bryggeriets behov.

– Vi är välsignade som får leva på en sån här vacker plats som flödar över av solsken. Energin från solen ger oss ytterligare en anledning att le. Kaliforniens ”Central Coast”-område har varit vårt hem i generationer – vi älskar den här platsen och vi har en skyldighet att behandla det så bra som vi kan, säger David Walker, en av Firestone Walkers grundare

Satsningen är ett led i en större satsning på hållbarhet som man kallar för Brewing for Tomorrow med bland annat återvinning av vatten och ånga.

– Bryggare har försökt spara energi i århundranden och det är tradition som vi vill vidmakthålla här på Central Coast. Jakten på det perfekta ölet understryks av en passion för att minimera på påverkan på miljön. Vi brygger för morgondagen, säger Firestone Walkers andra grundare, Adam Firestone.