Ny pub med engelsk känsla i Stockholm

Sam James och Tim Barbour på The Old Brewer- Foto: Privat

Stockholm har fått ett nytt ölställe i dagarna. The Old Brewer Public House and Dining Room ska ge stockholmarna lite brittisk ölkänsla, men också svensk hantverksöl.

– Jag har alltid varit ett stort fan av svensk hantverksöl och och som pubchef i London har det varit frustrerande att det har varit så svårt att få tag i jämfört med norsk och dansk öl. Så jag är glad att jag nu kan hitta både nya och etablerade lokala öl. Stockholms växande ölscen har en hel del att erbjuda och jag tror att vi har en spännande tid framöver för lokalt hantverksöl, säger Tim Barbour, grundare av Old Brewer.

Både han och Sam James, Front of House Manager, beskriver sig själva som ölnördar. Tim har jobbat på flera gastropubar i London och innan dess jobbade han med att introducera engelsk öl i Paris. Även Sam James har drivit gastropubar i London, men har på senare år jobbat inom Stockholms restaurangvärld.

– Men vi välkomnar alla ölälskare och vill inte framstå som ett ställe för bara ölnördar. Oavsett vilken smak du har så kommer vi att hitta en bra öl att njuta av. Våra två caskkranar har redan blivit en succé hos kunderna, säger de.

Utbudet på The Old Brewer utgörs främst av Galateas sortiment, bland annat har St Erik och Sigtuna.

– De är på jakt efter fler lokala hantverksöl så i framtiden kan vi förvänta oss fler lokala öl på våra tappar, säger Tim Barbour.

– Sen har vi en del flaskor från This is how och har alltid några andra alternativ. Vi har ett utbud med fantastiska öl som vi har valt därför att vi gillar dem och att vi vill ge kunderna ett val.

The Old Brewer ligger på Luntmakargatan och namnet är en hyllning till gatans historiska rötter inom bryggerinäringen.

– Det första kända bryggeriet på denna gata kom till år 1722, och år 1867 namngavs den Grönwalls. När vi fick höra historien om detta numera bortglömda bryggeri bestämde vi oss för att hedra den på vårt eget sätt. säger Tim Barbour.