Snart dags för nya fester hos Stigbergets

Invigningsfesten blev en riktig succé. Nu fixar Stigbergets en ny fest i tre delar där flera av Storbritanniens bästa bryggerier bjuds in.

Ni som var på Stigbergets invigningsfest i november i fjol vet att det var mycket folk, god öl och en jäkla feststämning. Nu vill Stigbergets skapa samma känsla igen. Första helgen i april, de inledande dagarna av GBG Beer Week, fixar man med nya fester.

– Invigningen var slutsåld med 800 personer på plats samtidigt och kanske runt 1000 personer totalt under dagen. Vi vill gärna skapa den feststämningen igen, säger Nils Hultkrantz på Stigbergets.

Festen delas upp i tre delar, På fredagen blir det ett party som påminner om invigningsfesten, där det blir öl från Stigbergets, lite gästöl och full partystämning.

På lördag eftermiddag är det sedan dags för en brittisk festival med 32 öl från fyra av de mest hajpade moderna bryggerierna från de brittiska öarna. Wylam, Verdant, Cloudwater och Northern Monk har då med sig åtta öl vardera till något som går under namnet Brexodus.

– Det blir som en brittisk ölfestival som pågår i sex timmar under eftermiddagen. Därefter stänger vi vid 18 och 20 öppnar vi igen för ett nytt party där det blir livemusik och lite av en soul-klubb med en hel del öl då också,, säger Hultkrantz.

Den kvällen blir det också brittiska öl om det finns kvar från eftermiddagen.

Biljetterna till dessa arrangemang släpps idag, fredag 25/1, klockan 10.00 och mer info hittar du här när biljetterna finns ute till försäljning. Den som vill vara säker på att komma in ska nog se till att vara på hugget när biljetterna släpps.

Samma dag som festerna börjar, 5 april, kommer det också att släppas ett samarbetsöl där Stigbergets och de fyra brittiska bryggerierna är inblandade. Ölet ska heta Brexodus IPA och släpps då i det exklusiva sortimentet på Systembolaget.