Smygpremiär för Barski i Helsingborg

Bildspel

Bild 1 av 15

Marcus Hjalmarsson trivdes med att gå runt och prata med gästerna, här i samspråk med Erik Sahlin. I bakgrunden Anders Wikén från Oppigårds.

 

Redan i går var det smygpremiär. Men i dag öppnar Barski i Helsingborg dörrarna även för allmänheten.

Beernews har tidigare berättat om Marcus Hjalmarssons satsning på en bar i centrala Helsingborg. Under ett par månader har det jobbats hårt i lokalen och under onsdagskvällen var det smygpremiär med inbjudna gäster.
Medan många slår på stora trumman inför en premiär, har Barski legat lågt.
– Vi har sagt att vi ska öppna före oktober och det är ju sant. Vi ville ligga lågt och jag gillar inte tanken på att folk ska stå här och köa för en öl under premiären, säger Marcus Hjalmarsson.
Den rymliga lokalen har plats för en hel del gäster och under onsdagseftermiddagen fixades det sista med belysning och fatutrustning. 20 kranar finns det bakom baren.

– Normalt kommer vi att använda tolv av dom, men under Brewskival till exempel kör vi alla 20.

Ölen lär locka en hel del ölintresserade till Helsingborg. Till premiären har det flugits in öl från bland annat Angry Chair, Cigar City, Cycle och 7venth Sun, och så lär det fortsätta.
– Jag har många bra kontakter i USA. Vi kommer att flyga in jättemycket öl och även ha tap takeovers med amerikanska bryggerier, säger Hjalmarsson.
Även när det gäller maten satsar man på högsta kvalitet. Den blir ramen på menyn och de japanska rätterna som serveras är Michelin-kocken Mike Fields ansvar. Hanna Hernström blir barchef.
Fyra till fem kranar blir det med egen öl från Brewski och redan under onsdagens smygpremiär var utbudet imponerande.
– Vi vill ha lite lugn och ro i början och vara säkra på att allt fungerar som det ska. Sedan får folk hitta hit efter hand, säger Hjalmarsson.
En inte alltför vild gissning är att många kommer att hitta dit ganska snabbt.