Skogen blir tema när konst och öl ska mötas

Sigtuna Brygghus har gjort ett samarbete med konstnären Ragnar Persson. Det leder till en vernissage och två nya öl med fokus på skogen.

De två ölen med skogstema kommer på Systembolaget i juli, men presenteras redan vid den vernissage som genomförs på Indigo i Stockholm 23 maj.

– Så här års när vi brygger som mest pratar vi ofta om hur härligt det skulle vara att bara strunta i allt och ge oss ut i skogen istället. Skogen har varit en stor inspiration för oss de senaste åren så därför är det väldigt befriande att göra det här samarbetet och få tolka skogen så som vi ser den framför oss, säger bryggaren Karl Kusa.

De båda ölen har förstås fått smaker från skogen. Ölet Skogen Dag är en ljus ale av kryddig och blommig karaktär där färgen på ölet till viss del kommer från nypon. Skogen Natt är en imperial porter med rostad björk och blåbär.

Flaskornas etiketter och de kartonger som tagits fram har motiv från Ragnar Persson.

– Det som tilltalade mig i projektet var att få arbeta fritt med helheten i min tolkning av skogen. Jag ville inte särskilja dag och natt för mycket utan låta de båda dryckerna utgöra skillnaden. Dagen har dock mer liv i sig medan natten är ödslig med sina väsen, säger han.