Här flödar ölen – men folket får betala

120 gratis fat på ett år. Det var inte ens nära att räcka när Nial Ring tog över som Lord Mayor i Dublin. Själv ser han det hela som positivt.

Lord Mayor är en titel som i dag inte innebär speciellt mycket formell makt. I stället är den personen, som utses av stadsfullmäktige, en person som ägnar sig mycket åt representation.

Den biten har Nial Ring tagit på allvar sedan han tillträdde i juli i fjol. Det är en tradition i Dublin att Guinness skänker 120 fat, motsvarande 10 500 pints, till Lord Mayor för att använda under ett års representation.

Men Nial Ring gjorde slut på den kvoten redan efter sex månader. Därefter har han också beställt 45 nya fat med Guinness, 16 fat med Carlsberg, sex fat med Budweiser och fyra fat Smithwicks.

Detta har kostat skattebetalarna nästan 200 000 svenska kronor, men Ring hävdar att han inte ser några problem med den stora ölåtgången.

– Jag tänker inte be om ursäkt för att jag har kontakt med invånarna i Dublin. Jag är jätteglad att ölen tar slut, säger han.

Om Nial Ring håller samma tempo fram till juli kommer han att ha serverat 23 850 pints under sitt första år som Lord Mayor. Det innebär i så fall drygt 65 pints per dag, eller 458 pints per vecka.

Ganska mycket öl, men Ring tänker fortsätta på samma sätt så länge han är Lord Mayor.