Sigtuna vill hjälpa med alkoholfri öl

Sigtuna Brygghus uppmanar alla att köpa med alkoholfri öl hem från krogen. Foto: Sigtuna Brygghus.

Köp med alkoholfri öl hem. Så vill Sigtuna Brygghus hjälpa barerna i landet när besöksantalet minskar snabbt.

Under hastagen #stödöl uppmanar man svenskarna att ta sig till pubar och barer och köpa med alkoholfri öl hem även om man inte vill stanna och vara för mycket bland andra människor.

– Det är viktigt att vi alla följer myndigheternas rekommendationer och om du inte kan spendera tid på din lokala bar just nu så är det fullt förståeligt. Dessvärre innebär det också stort ekonomiskt bortfall för lokala krögare som ofta lever på små marginaler. Vi på Sigtuna Brygghus vill genom det här initiativet hjälpa våra vänner i krogbranschen och hoppas många andra bryggerier hänger på efter bästa förmåga, säger Lasse Persson, vd på Sigtuna Brygghus​.

Bryggarna på Sigtuna hoppas så många som möjligt inom branschen väljer att ansluta sig och dela med sig av budskapet genom sina plattformar. För att visa sin support kommer Sigtuna själva att erbjuda fria kollin av deras alkoholfria öl till deras kunder som vill delta.

Är du krögare, bryggare eller branschkollega och vill ta del av bildmaterial för egen användning så hittar du allt material via den här länken.