Uppbrott eller vänskap för ölbolagen?

Många undrar nu vad som ska hände med AB InBevs samarbete med Craft Beer Alliance. Foto: Montage.

AB InBev sade nej till att köpa upp hela Craft Beer Alliance och det kostade 20 miljoner dollar. Men vad händer nu? Det undrar bland annat ledningen på CBA.

Det var i förra veckan som Beernews berättade om att AB InBev avstod från att köpa upp Craft Beer Alliance. Man hade en option på att göra det, men valde att säga nej. Då fick man i stället böta 20 miljoner kronor.

Så långt är allt klart. Men vad händer nu då? AB InBev äger nämligen redan 31 procent av CBA, och dessutom finns ett distributionsavtal mellan parterna.

CBA:s vd Andy Thomas beskriver situationen i termer som en parrelation. Nu har man bestämt sig för att inte gifta sig, men frågan är om man fortfarande ska bo tillsammans och vara vänner.

Craft Beer Alliance äger bland annat varumärken som Kona Brewing och Widmer Brothers.

Thomas beskriver den nuvarande relationen som komplicerad och hoppas på att få mer svar inom kort. På torsdag ska det genomföras ett telefonmöte med investerare i CBA och då hoppas alla inblandade få mer klarhet i vad som ska hända.

De 20 miljoner dollar som CBA nu får i kassan ska gå till att betala av skulder, men det är ännu inte bestämt i detalj var pengarna ska läggas.