Tempel satsar på sin egen ölfestival

Arvid Landgren fixar egen ölfestival hos Tempel Brygghus. Foto: Montage.

Kul bryggerier på plats och en förfest till Uppsalas största evenemang. Så tänker Tempel Brygghus när de lanserar ölfestivalen Delight!

Tanken på en ölfestival har funnits en tid och nu är det dags tänker Arvid Landgren på Tempel.

– Jag ringde en del vänner i branschen och de sade ja direkt. När jag sedan pratade med Erik Bennholm på Ångkvarn och det visade sig att han hade cateringtillstånd ramlade en hel del på plats, säger han.

Sju bryggerier blir det och de serverar två öl var den 14 september. 11-17 är tiderna och det är alltså en ganska liten festival till att börja med.

– Det kan absolut växa, men vi vill börja här och se hur det går. Vi är lite beroende av vädret också, då hälften av området blir utomhus, säger Landgren.

Tiderna för festivalen är anpassade till Kulturnatten, ett evenemang samma kväll som ska vara en fest som väldigt många Uppsalabor går på.

– Tanken är att folk kan värma upp hos oss och sedan gå vidare. Vi kommer också att fixa med bussar från centrala Uppsala och ut till bryggeriet.

Kvällen före är det tap take over med alla deltagande bryggerier hos Bryggeriet Ångkvarn, som också är med som arrangör under lördagen.

– Även är blir det två öl per bryggeri, men då två andra öl jämfört med festivalen, säger Landgren.

Deltagande bryggerier:

Tempel Brygghus

Bryggeriet Ångkvarn

Bryggverket

Apex Brewing Company

CoolHead (Finland)

Tanker (Estland)

Collective Arts (Kanada)