Bryggerier

Skeppsgossen vill växa och bli stor

Bryggeri Skeppsgossen startades för att brygga öl till Karlskronas restauranger med samma namn. Men det gick inte alls enligt planen. Efterfrågan har rusat i höjden och nu planeras för ett nytt bryggeri.

Bryggeriet startades förra våren och har sedan dess haft en riktigt fin utveckling. På sitt 600-liters bryggverk har man bryggt hela 19 öl på 14 månader.

– Vi vill ha en bredd och många olika öl, säger Ola Rosengren, delägare och en av bryggarna.

Förutom bryggeriet finns en vanlig restaurang, en lunchrestaurang samt en sommarrestaurang på torget i Karlskrona. Där har nyfikenheten varit stor.

– Vi hade en fantastisk sommar, både mot lokalbefolkningen och turister, säger Rosengren.

Det har i sin tur lett till att bryggeriet nu expanderar. Tre nya tankar på vardera 800 liter har precis anlänt och det finns planer för mer.

– Vi tittar på att växa ännu mer och det ser positivt ut för bryggeriet just nu, säger Rosengren, som brygger all öl tillsammans med Mats Tollstam.

Det kan till och med bli så att ett bryggeri blir två.

– Vi får se, det kan bli en ny bryggeripub.