Skånebryggeriet med i ny restaurangsatsning

Fredrik Ek på Brekeriet tillsammans med Magnus Wallenquist samt Johannes och Nikita Alberts på Purgatorio. Foto: Privatbild

Brekeriet ska nu för första gången få ett rejält skyltfönster för sitt öl i Skåne. Det handlar om en krog med Brekerietfokus i grannstaden Lund.

Från bryggeriet i Landskrona tar det bara 30 minuter till Lund och det är där som nu Brekeriet finns med i en ny restaurangsatsning.

Det handlar om ett fördjupat samarbete med Magnus Wallenquist på restaurangen Inferno. På Stora Södergatan 8B har han hittat en ny lokal för nästa restaurangsatsning, som inte helt oväntat döps till Purgatorio, för att följa Dantes litterära resa.

– Inferno har funnits rätt länge, de har en blandning av craft och huslager från Litovel, med ganska mycket från oss. Nu när Magnus tar över en annan restaurang frågade han oss om vi ville vara med, säger Fredrik Ek på Brekeriet.

På Purgatorio blir det tio kranar och precis som råvarorna i maten blir det lokalt även i dem.

– Vi börjar Remmarlöv, Hyllie och sen ska vi försöka få dit nån stout från Nerdbrewing, berättar Fredik.

Husets lager kommer från Remmarlöv, men det är främst Brekeriets egna öl som ska synas på den nya restaurangen.

– Brekeriet och Wild Bruce. Det blir ganska mycket från oss vid öppningen. Bland annat två helt nya ekfatslagrade surisar. Och Wit Bier och Bir från Wild Bruce.

Landskronabryggeriet har redan en koppling till den stora studentstaden och håller bland annat föreläsningar en gång per år.

– Det gör att vi säljer ganska bra på nationerna, så det kan bli studenter, ölnördar och professorer i en salig röra nu, säger Fredrik.

Brekeriet går däremot inte in som ägare i den nya restaurangen, men Fredrik säger att en egen satsning kan vara på gång längre fram.

– Vi börjar med här, jag tycker att det ska bli väldigt roligt att kunna slänga på experiment och småbatcher av öl och få en direkt kontakt med kunden. Lite samma känsla som på festivaler.

Purgatorio öppnar nu på fredag.