Skål för en avslutad bryggarutbildning

Bildspel

Bild 2 av 8

Johan Karlsson och Tor Söderlund njöt av en öl på Malmö Brewing. Det studiebesöket blev det sista man gjorde i utbildningen innan avslutningsfesten startade i Köpenhamn.

 

Efter tre terminer är utbildningen över för bryggareleverna. Avslutningen förlades till Malmö och Köpenhamn i helgen.

De 22 elever som varit med hela vägen träffades för första gången för tre terminer sedan i Ludvika, och nu var det alltså dags för avslutning. Ett studiebesök på Malmö Brewing hanns med på avslutningsdagen innan det bar av till Köpenhamn för middag och lite öl.

– Det har varit en bra grupp och en jämn nivå på studenterna, säger handledaren Christian Åhman.

Under de tre terminerna har de fått lära sig en hel del om ölbryggning, både i form av teori och praktik. En hel delveckor har det också blivit på olika arbetsplatser har det också blivit, och den har i sin tur gjort att många av studenterna i dag på ett eller annat sätt jobbar på ett bryggeri.

– Fem-sex stycken har driver eget bryggeri eller kommer att starta en egen verksamhet. De flesta andra har kontakter med bryggerier, säger Åhman.

Räkna med nya bryggerier under nästa år alltså, när de nyutbildade bryggarna fått klart med allt som krävs för att starta ett bryggeri.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Skål för en avslutad bryggarutbildning

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer