Raketförsäljning för Brewskival 2018

Rejält tryck i fjol. Men när biljetterna till Brewskival 2018 släpptes i fredags var det ännu större intresse. Det har nämligen redan sålts över 4000 biljetter.

I fjol blev det strul med försäljningen då betalningssystemet Paypal inte var redo för anstormningen. Då löste det sig ändå ganska smidigt då Marcus Tybell snabbt kunde ta tag i problemen.

När biljetterna till 2018 års Brewskival släpptes i fredags gick det bättre, men inte helt smärtfritt.

– Men det var ändå bara någon procent som inte kunde köpa biljetter direkt. Vi var bättre förberedda den här gången, säger Marcus Hjalmarsson på Brewski.

När biljetterna släpptes i fredags var trycket ännu större än i fjol. 2800 biljetter såldes det under första dagen och nu har man passerat 4000. Sammanlagt 7000 biljetter ser det ut att bli till nästa festival, så det är inte omöjligt att biljetterna tar slut ganska snabbt.

– Vi är extremt nöjda! Vi rekommenderar de som köpt biljetterna att sprida detta till sina vänner som fortfarande ”funderar” så att de bestämmer sig ganska snart, kommenterar Marcus Tybell.

En del bryggerier är också klara. Fem amerikanska bryggerier i form av Cycle, J.Wakefield, 3 Sons, Pipeworks och 2nd Shift och är helt och räkna med att det blir betydligt fler bryggerier från USA.

Det är ännu inte klart hur många bryggerier det blir totalt på festivalen. Tidigare i höstas pratade man om att banta antalet utställare till runt 50, men nu verkar det bli fler än så.

– Vi vet att vi måste rotera och ha en del nya bryggerier, men samtidigt är många av de som varit här mina vänner. Sedan vill jag inte missa det lokala heller, vi satsade ju på det i fjol.

Ett bryggeri som Hjalmarsson verkligen hoppas på är faktiskt inte amerikanskt. Det förs samtal med tyska Gänstaller om att vara med på nästa festival.

– Vi för en diskussion. Vi har haft kontakt i flera år så han vore en drömgäst om han vill komma hit, säger Hjalmarsson.