Cantillon kommer till svensk ölfestival

Vad sägs om en svensk ölfestival med Cantillon på plats? I maj nästa år blir det faktiskt verklighet.

Malmö Brewing har anordnat några stycken festivaler de senaste åren där man bjudit in bryggerier från ett speciellt land. Frankrike, Portugal och Ryssland har alla haft sin egen festival på Taproom i Malmö.

I vår är det dags igen och denna gång handlar det om Belgien. Med Cantillon som ett av bryggerierna som gästar.

– Det är otroligt roligt att de kommer hit, säger Anders Hansson på Malmö Brewing och Taproom.

Det var på en festival i Belgien tidigare i år som kontakterna togs. Framför allt var det Li Johansson som tog kontakt med olika bryggerier och lyckades få dom intresserade av Sverige. Till och med Cantillon ställde alltså upp trots att man nästan inte alls gör festivaler utanför hemlandet.

– Li började att prata med bryggerier och att de skulle komma till oss i Malmö. Hon gick fram till Cantillon och sade att de skulle komma också, och så blir det, säger Hansson.

Cantillon är ett av världens mest uppskattade bryggerier och deras spontanjästa suröl rankas som kanske bäst i världen. Att de nu ska komma till en festival i Sverige får ses som en stor överraskning.

Sammanlagt blir det 14 bryggerier som kommer till Belgian Craft Beer Festival. De kommer att presenteras ett och ett, men vi kan berätta att förutom Cantillon kommer bland annat även Fantome och Hof Ten Dormaal att delta.

Festivalen får också ett nytt upplägg, där planen är att hålla till utomhus på bakgården vid bryggeriet. Det kommer även att finnas tillgång till den festivallokal på tredje våningen som tidigare har använts.

– Vi kommer att sätta upp tält på vår bakgård och vi tror att det blir riktigt bra. Vi har haft lite musikkvällar där tidigare, berättar Hansson.

Festivalen arrangeras 5 maj och kommer att vara uppdelad i två pass, ett på eftermiddag och en på kvällen. Varje bryggeri kommer att ha med sig två olika öl. Biljetterna släpps i dag och det kommer att finnas plats för 400 personer per pass.

Här finns biljetter till festivalen.