Siri vill dricka öl med operastjärna

Sommar 2017

Siri Thorén på Värmdö Bryggeri vill gärna dricka en öl med svenske operastjärnan Richard Söderberg. Det och mer berättar hon om i vår sommarserie.

1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?
-Första ölen jag fastnade för var Samuel Adams Alpine Spring, innan dess hade jag mest druckit väldigt ljus lager och en kompis tyckte att jag borde utveckla mig lite. Vi befann oss i USA och köpte en blandad låda från Samuel Adams och när jag fick Alpine spring i glaset så fick jag en helt ny upplevelse. Det är en ofiltrerad lager med en beska som balanseras med en frisk citruston och en doft av apelsinblommor.

2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
– Jag väljer en av mina favoriter – vår egna Hamnkaptenens sommar ale 4,8%. En touch av vetemalt gör att ölen får en lite rundare lättare känsla och den passar utmärkt till sommarens picknick på stranden.

3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
– Vår nya sommaröl är den godaste jag har bidragit till. Hefeweizen Lemon Twist är solsken på flaska, en citrusfrisk veteöl. Vi provade oss fram med citronjuice tills vi hittade en perfekt brytning mot sötman i veteölen.

4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
– Oj det är en svårfråga väldigt många bryggerier har ett bra år. Vi tycker ju självklart att vi själva är bäst, haha! 😉

5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
– Jag tror att vi framförallt kommer att se fler restauranger som arbetar närmare med småbryggerier för att skapa unika smaker för sina gäster. Jag spår att vi fortsätter trenden från de stora bryggerierna till de mindre hantverksbryggerierna.

6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
– Jag skulle vilja ta en ö med operasångaren Richard Söderberg, han verkar vara en skön person. Jag tror att vi kan ha ganska roligt på en uteservering, vi kan titta på folk och dricka en kall öl.