Framgångar kan leda till flytt i Dalarna

Det går bra för The Beer Factory i Leksand. Nästan för bra. Snart kan det bli aktuellt med en flytt till större lokaler.

Dalabryggeriet håller till i en före detta bensinmack och har där fått bra fart på sin verksamhet. Nye delägaren Johan Lennström är nöjd med utvecklingen.

– Det har verkligen tagit fart och vårt nya öl Leksands Lager har sålt jättebra. Den säljer även utanför vår hemmamarknad via beställningar på Systembolaget, säger Lennström.

Samtidigt har framgångarna tagit bryggeriet till ett läge där det är riktigt trångt i nuvarande lokaler.

– Det vore skönt att hitta något större, vi behöver mer svängrum. Dilemmat är att det inte är så lätt att flytta ett bryggeri, säger han.

Han beskriver som att man är ute i elfte timmen med sin produktion och tt det i princip aldrig finns några öl på lager.

– Samtidigt vill vi växa organiskt, allt vi gör ska gå långsamt tryggt och säkert.

Förutom större lokaler tittar man på att köpa in fler jästankar. Den senaste tidens positiv utveckling har gjort att bryggeriet framöver behöver ta beslut om en flytt för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Han tror att framångarna kommer att fortsätta och att man hittat rätt med sin ölportfölj.

– Vi chansar inte med ölstilar och vi vill göra ganska traditionella ölstilar. Vi är dalmasar, vi är pålitliga men hänger inte på alla trender, avslutar Lennström.