Sju nya medaljer till svenska bryggerier

Det blev sju svenska medaljer när Ratebeer Best utsåg bästa öl inom olika stilar. Hela fyra av medaljerna gick till Sahtipaja.

Ratebeer fortsätter att portionera ut vinnarna från helgens gala i Kalifornien. När medaljerna för de olika ölstilar som finns på sajten delades ut, blev det gott om svenska medaljer.

Ett guld gick till Sverige och det var till Brännlands. Deras Brännlands Iscider Fatlagrad 2013 tog hem den finaste medaljvalören i klassen för cider och perry. Dessutom blev det ett silver för deras vanliga Brännlands Iscider.

För Timo Krjukoff och Sahtipaja blev det rena medaljregnet. Inte mindre än fyra medaljer hamnade i Sätila. Det blev silver för Mead Me Batch #2 Bourbon Vanilla och brons för Mead Me Batch #2 i den i övrigt helt USA-dominerade mjödklassen. De medaljerna berättade vi om häromdagen.

Dessutom blev det ett silver för Barrel Aged Rött Men Inte Sött i klassen för German Tradition/Sour Ales, och ett brons för samma öl i klassen Low/Moderate Alcohol.

– Jag är tacksam för att så många druckit mina drycker och tyckt om dom. Man kan nå långt även med en hobby med bra kvalitet. Vi kommer att fortsätta utveckla nya smaker och drycker och ser fram emot 2017 med vår surölssatsning, säger Krjukoff.

Den sjunde svenska medaljen togs av Stigberget som fick ett silver i klassen för india pale ale. Den medaljen togs förstås av Gbg Beer Week 2016.