Satsning på bar för alkoholfri öl

Mattias Nilsson och Anders Ekh, Kantvind.

På fredag är det premär för Sveriges första alkoholfria bar för cyklister i Jonsered.

Bakom baren står företaget Kantvind och ölen står engelska Big Drop Brewing Co för. Bryggeriet har sedan 2016 specialiserat sig på alkoholfria öl.

Baren är en del av Kantvinds satsning på ett affärsnätverk med showroom, butik och testcenter för flera varumärken inom cykling. Platsen ligger vid ett välkänt cykelstråk nära sjön Aspen i Jonsered i Partille kommun där det också finns flera mountainbikeleder. Inte långt därifrån ligger dessutom Poppels restaurang.

– Vi vill främst skapa en community där cyklister känner sig hemma. Vi vill bidra till utvecklingen av cykelsporten, glädjen och gemenskapen och hälsofördelarna som idrotten för med sig. Och där passar Big Drops alkoholfria öl in perfekt. Men ibland vill även cyklister ta sig något starkare efter en tur, och då har de ju även möjlighet att äta och dricka på Poppels, säger Henrik Gyllander på Kantvind till Nonalco.

Big Drop Brewing finns i flera länder i Europa och Sverige var ett av de första där deras öl slog igenom.

Markus Keusen ansvarar för lanseringen av Big Drop Brewing Co i Europa. Och att bryggeriet skulle vara en del av satsningen var självklart:

– Våra öl är till för människor som älskar öl men inte alltid har tid med konsekvenserna av öl. Du kanske tränar för ett cykellopp, har småbarn, är gravid eller bara är medveten om vad du stoppar i dig. Människor har olika skäl att välja alkoholfri öl, men vårt mål är att finnas överallt där behovet finns, säger Markus Keusen.

Baren kommer att hålla öppet två dagar i veckan.