Sandra fick Ölsverige att ge till hungrande

@swedishbrewlady, eller Sandra Lööv, har samlat in över 50 000 kronor till behövande.

Sandra Lööv, kanske mer känd som @swedishbrewlady på Instagram, inspirerades av generositeten i ölvärlden och startade en insamling – och fick in fem gånger mer hon hade hoppats på.

Sandra Lööv ville göra nåt för de som drabbas av hunger som en följd av covidpandemin i världen. Och eftersom hon är intimt förknippad med Ölsverige så var det mot den hon vände sig.

– Öl- och bryggerikulturen har gång på gång visat att de inte är rädda för att hugga och göra nåt tillsammans för att bidra med någonting, säger Sandra.

Så med uppmaningen ”Varje krona räknas, mitt förslag är att du donerar minst en representativ summa för en öl eller två!” startade hon en insamling.

Och gensvaret blev väldigt bra. Från början hade hon satt målet 10 000 kronor. Det blev mycket mer. Just nu står det 53 914 kronor på sidans räknare.

– Det är första gången jag har gjort något sånt här och jag trodde inte att det skulle ha så stor effekt. Även om jag har många följare på Instagram så trodde jag inte att folk faktiskt skulle lyssna på vad jag hade att säga. Men jag livestreamade på instagram i sex timmar under fredagen där konceptet var att jag skulle dricka öl live tills vi nådde 50 000. Ju mer de donerade desto häftigare eller ovanligare flaskor öppnade vi och det slutade väl kanske på runt 10-15 olika sorters öl med allt från Cantillon till Angry Chair, säger hon.

– Officiellt är kampanjen över nu, men folk kan fortfarande gå in och donera om de vill. Och det här har peppat mig att göra fler såna här grejor i framtiden, men till olika ändamål.

Bland givarna finns förutom privatpersoner även Omnipollo, Odd Island och Duckpond. Men den som gav mest var en privatperson, som donerade 15 000 kronor.

– Jag blev superförvånad, men jätteglad. Den donationen uppmuntrade andra att lägga större summor än de kanske tänkt.

Den som vill donera kan alltså fortfarande göra det på den här sidan. Där går det även läsa mer om själva insamlingens syfte.