Öl från Cantillon ska ge pengar till kultur

Tre ovanliga öl från Cantillon ska ge pengar till teatergrupper i Belgien. Foto: Cantillon.

Tre ovanliga öl från Cantillon. Det ska ge pengar till teatergrupper i Belgien. Snart släpps ölen och det finns bara 400 boxar med ölen att få tag på.

Cantillon vill visa sitt stöd för kulturen i dessa tider, och man säger sig på Facebook känna igen sig i mycket av det som kulturen står för.

Därför ska man släppa tre stycken öl i en ny box, och tanken är att det ska ge pengar till tre teatergrupper. MagicLand Theatre, Cie Thank You For Coming och Cabaret Mademoiselle är grupperna som ska få ta del av de pengar som kommer in för ölen.

80 euro är priset för de tre ovanliga Cantillon-ölen Menu Pineau, Aronia och Magic Lambic. Hälften av pengarna går direkt till teatergrupperna och man menar också att köparna gärna får lägga mer pengar än så. De överskjutande pengarna går helt till de tre grupperna.

Ölen kan beställas online från och med torsdag 16.00 och ska sedan hämtas på bryggeriet före 31 december. Totalt finns det 400 boxar som innehåller de tre ölen. Mer information hittar du på Cantillons Facebooksida.