San Diego-ikonen flyttar till Europa

Lee Chase har betytt mycket för bryggeribranschen i San Diego, men nu bär det av till Portugal. Foto: Brandon Hernandez, San Diego Beer News.

Han började som en skateboardåkande hembryggare. I 25 år har Lee Chase sedan varit en av de viktigaste bryggarna i San Diego, men nu bär det av till Europa för nya utmaningar.

Chase var bland annat huvudbryggare på Stone Brewing Co i tio år och har även drivit det egna bryggeriet Automatic Brewing Co.

Men nu bär det av till Portugal och bryggeriet Dois Corvos.

– Det känns spännande att inte känna till allting, att åka dit och vara engagerad, se hur de gör saker och anpassa sig till det. Jag kan hjälpa till med kvalitet och effektivitet, men vore en idiot om jag trodde att jag kunde allt, säger Chase till sajten San Diego Beer News.

I unga år var skateboard hans stora intresse, men efter att ha köpt en bok om hembryggning steg intresset för öl snabbt.

Under en period på 90-talet hade han deltidsanställningar på Stone, Pizza Port och White Labs samtidigt, men valde Stone när det blev aktuellt med ett heltidsjobb. Mellan 1996 och 2006 var han huvudbryggare där. Då sade han upp sig och satsade på det egna bryggeriet Automatic Brewing Co.

Under ett antal år har han också varit delägare i Blind Lady Ale House i Normal Heights, samt baren Tiger!, Tiger!, Tiger i stadsdelen North Park. Men barerna lämnade han under fjolåret och nu ska hans karriär fortsätta i Europa. Bryggeriet ligger i malpåse och Lee Chase vill inte dra i gång den verksamheten igen i pandemitider.

I stället hörde hans äldre bror av sig, Brodern hade länge haft planer på att flytta till Portugal och det lockade även Lee Chase och hans familj.

I dagsläget har han inte koll på allt när det gäller hans nya arbetsgivare, faktiskt inte ens hur stort bryggverk de har. Men han ser fram emot att brygga öl i favoritstilar som pilsner, witbier och west coast-ipa. Dessutom lockar det att vara med och lagra öl i de 400 ekfat som finns på bryggeriet.

Tack till Brandon Hernandez på San Diego Beer News som lånat ut bilden till oss.