San Diego-bryggerier har 204 taprooms

Ballast Point har nu fått tillbaka sin status som craft beer-bryggeri. Foto: Ronny Karlsson.

160 bryggerier. 204 taprooms som drivs av bryggerier. Även om utvecklingen stannat upp så är det ingen större brist på ställen för den som gillar öl i San Diego.

Efter att i ganska många år blivit ha ökat, så har antalet bryggerier i San Diego nu planat ut. 160 bryggerier finns det i dagsläget, och hela 148 av dom har dessutom ett taproom i anslutning till bryggeriet.

Men bryggerierna nöjer sig inte med det. I dagsläget finns nämligen 56 taprooms till, som drivs av bryggerier på annan plats än vid det egna bryggeriet. Då är alltså inga av de övriga barer och restauranger som serverar öl inräknade

Hela 148 av de 160 bryggerierna har sitt eget taproom vid bryggeriet, och givetvis är det ett bra sätt att sälja sina öl.

Intressant när det gäller San Diego är att området under senare delen av fick ett nygammalt craft beer-bryggeri. När Constellation Brands sålde Ballast Point till Chicagobryggeriet Kings & Convicts innebar det också att Ballast Point får tillbaka sin status som craft beer-bryggeri.