Nynäshamn har haft gott om besökare

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Thomas Hansen, till höger och här tillsammans med Marcus Wärme, svarar på våra enkätfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Det är dags för pionjärerna i Nynäshamns Ångbryggeri i vår enkätserie. Här berättar man om vad som ska hända under året.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?
– Vi har haft ett lyckat år med det mesta vi tagit oss för. Så inget specifikt, men vi är stolta över att vi lyckats bibehålla kvaliteten på vår öl, jobbat med utvecklingen av vårt labb och byggt vidare på en välsmord organisation som tappert jobbar på! Något som känns roligt är att så många är nyfikna på vårt företag och hur vi brygger vår öl. Besöksverksamheten har gjort att närmare 2000 personer har besökt oss under 2019!

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?
– Det blir att ta fram nya öl. Just nu jobbar vi med att visa upp öl i belgisk stil. Vi släppte en tripel i somras och nu har vi bryggt både en dubbel samt en kvadruppel. Vi har även en humlearomatisk pale ale som är färdig. Det är Andrew, vår bryggare från Australien som bryggt en Aussie Pale Ale som vi räknar med att släppa på Systembolaget inom kort.

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?
– I år har vi producerat 900 000 liter och förhoppningsvis brygger vi lite mer 2020.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?
– Svårt att svara på då alla bryggerier har olika utmaningar utifrån sin storlek. Gemensamt för de flesta borde dock vara att skapa ett hållbart företag sett utifrån ekonomi och arbetsinsats. Vi förhandlar ständigt med våra leverantörer så vi kan hålla priser och lönsamhet i verksamheten. Samma gäller i arbetat med att skapa ett miljömässigt hållbart bryggeri.

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?
– Fjäderholmarnas Bryggeri. Jag tycker de gör ett fantastiskt jobb med de förutsättningar de har. De har hittat sin stil och brygger finfin öl trots alla utmaningar det medför att ha ett bryggeri på en liten ö.