Samarbeten viktig del för nya Frequency

Internationella samarbetsöl blir en viktig del för nystartade Frequency Beer Works. På torsdag görs det första samarbetet med Arbor Ales.

Det Bristolbaserade bryggeriet Arbor Ales kommer då till Stockholm för att brygga hos det nystartade bryggeriet i Bro utanför Stockholm, samt ha en gemensam tap takeover med Frequency på Bishops Arms på Bellmangatan.
– De gör fantastisk öl och det ska bli kul att jobba tillsammans. Samarbeten som det här är ett bra sätt att synas, säger John Tsihlis, en av delägarna i bryggeriet.
Tsihils driver också importföretaget Beer Hive och tanken är att många av de bryggerier som importeras av Beer Hive också ska brygga öl tillsammans med Frequency Beer Works.
– Jag tror att alla parter lär sig av att brygga öl tillsammans. Vi hoppas på att brygga öl med alla eller i alla fall många av de bryggerier vi jobbar med, säger Tsihils.
Arbor Ales är alltså först ut när det gäller samarbeten. De startades redan 2007 och har i dag tio personer anställda.
Bristolbryggeriet har producerat över 300 olika öl och är det kanske mest framträdande bryggeriet i ölstaden Bristol i England. Även om de skickar en del öl på export så ligger störst fokus på hemmamarknaden och den blomstrande ölscenen i just Bristol.

Det är också klart att det blir en samarbetsöl med spanska Basqueland under sommaren, och det finns betydligt fler planer än så.

Bryggningarna kommer att göra på olika platser i världen och inte bara på Frequencys bryggeri i Bro. På sikt kan det också öppna internationella dörrar för det nystartade bryggeriet.